Friday, October 14, 2011

Tak ada gambar, tak approve?

[ entry kali ni macam agak kasar sikit...sebab emo..sorry ]

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak citer pasal "tak ada gambar, tak approve as friend kat muka buku"..

Okey, sekarang jadi trend la orang yang bajet gud gud ni, or bajet dia hot sangat letak ler kat info tu sebelum orang add dia dia bagitau awal2 yang orang yang tak letak nama betul, gambar kartun2 ni dia tak nak approve..

Helloooo...who are you???

Korang tau tak, letak gambar korang kat muka buku tu..orang boleh eksploitasi gambar korang tau... Now, saya dah tengok kat banyak laman web..gambar2 boleh di edit dengan menampakkan bahagian tak sepatutnya? Even yang bertudung labuh pun ada jugak kena...Dorang guna photoshop jer edit gambar korang tu.. [ me tengok untuk kepastian, dan untuk diri sendiri juga supaya tak letak gambar dah ]

Nak ke bila orang dah edit gambar korang dah kena edit kan..tiba-tiba tersebar meluas, then parents korang and sedara mara korang tengok gambar yang kena edit tu? tak ke malu 1 keturunan?

Ni ada yang letak gambar ngan posing yang boleh menggugat keimanan lelaki, lepas tu pakai sexy tunjuk badan macam orang yang kat lorong haji taib tu, lepas tu tunjuk cam lawa sangat jer...

Padahal korang ley dapat saham dosa tau.. Korang dapat dosa tunjuk aurat 1, menggugat keimanan lelaki 1 dan mungkin akan memalukan family 1..

Tolong buka mata hati serta minda anda yer...selalu2 la ingat kat akhirat..azab neraka yang panas tu.. tau la budak yang 'hot' kan tak suka panas kat dunia ni...korang sanggup ke berpanas kat neraka yang lagi hot dari korang tu dengan seksaan yang korang sendiri tak sanggup nak hadapi...??

Akhir kata, insaf2 la yer.. Jangan terlalu seronok ngan kehidupan kat dunia ni..mati datang menjemput bila-bila masa aja.. Selalu fikirkan juga tentang mati, azab kubur, dan azab neraka.. Haa tu tips untuk semua yang baca blog saya, supaya sebelum melakukan dosa ingatlah 3 perkara tu.. Yang paling penting selalu ingat yang Allah sentiasa memerhatikan kita..Malaikat maut merenung wajah kita 70 kali sehari..

Yang baik datang dari Allah, yang buruk datang dari saya.. Mohon maaf andai terkasar dan andai saya tersilap.. :-)

3 Your opinion:

Srikandi permata said...

Assalamualaikum..
btol tue enti..
berhati-hatilah sblm terkena..
tidak pnth wajah..nmun hati yg menjadi keutamaan..
truslah mujadahmu wahai hamba yg di kasihi-Nya..

GUNNERS said...

hebatttt heyyy

Aisya Humaira said...

srikandi permata --> waalaikumussalam.. terima kasih ya, ukhti.. :)

gunners --> hey waley2 hey...

Introduction