Friday, August 19, 2011

Padah Tuisyen Percuma~~


Semalam saya terkejut apabila menonton berita, mereka mendedahkan kes kanak-kanak Islam yang diajar menyanyikan lagu-lagu agama ** dan kanak-kanak Islam itu turut diajar mengenai agama mereka.. Malah, jika kanak-kanak itu tidak menghafal lagu yang diajar, mereka memukul kanak-kanak itu..

Wahai rakan-rakan sekalian, bacalah entry ini sampai habis ye dan jikalau rasa entry ni terbaik sebarkanlah..

Ibu bapa sememangnya hendak menghantar anak mereka ke tuisyen kerana ibu bapa merasakan pendidikan amat penting untuk anak-anaknya.. Namun, akibat kesempitan wang mereka tidak dapat menghantar anak mereka ke kelas tuisyen.. Malah, dilihat ada tuisyen secara percuma maka ibu bapa dengan segeranya menghantar anak mereka ke sana..

Perlu juga dilihat kebaikan dan keburukannya.. Disangka anak belajar matapelajaran sekolah, rupa-rupanya bukan.. Ibu bapa perlu memantau apa yang anak mereka belajar di luar, jika tidak beginilah jadinya.. Di sini kita sebagai umat Islam perlu mengambil berat akan hal ni.. Kepada ibu bapa yang membaca, silalah berfikir dalam-dalam untuk membuat keputusan menghantar anak ke tuisyen percuma..

Oleh sebab itu, di Malaysia sekarang ni wujudnya Program E-Learning.. Dimana ibu bapa tidak perlu risau akan keselamatan anak mereka apabila pergi ke tuisyen..Kerana ibu bapa sendiri boleh memantau keadaan anak mereka di rumah sambil tuisyen menggunakan program E-Learning ni..Malah, ibu bapa juga dapat menjimatkan kos ringgit malaysia..

Di sini, program E-Learning yang ada mempunyai 13 ciri unik yang amat berkesan untuk kecemerlangan anak-anak mereka.. Program ini adalah program yang terbaik kerana telah mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Pelajaran Malaysia, USM, GPMS dan telah dirasmikan oleh 22 orang menteri termasuk Perdana Menteri Malaysia serta Tun Dr. Mahathir Mohamed..

Untuk Mengetahui Program ini lebih lanjut, silalah menonton video yang saya letakkan ini..
Jika berminat, sila hubungi saya di 017-236 8477

0 Your opinion:

Introduction